jueves, 12 de junio de 2008

Fes allò que dic i no el que jo faigEnxufeu la televisió i anoteu en una columna els anuncis que venen la sostenibilitat i l'ecologisme i en una altra l'empresa de la que es tracta i què fa. Està clar, les empreses i sectors que més contaminem són els que més esforços fan per parèixer (que no ser) més ecològics. Repsol deixa per una banda que a la seua junta d'accionistes puga assistir una ONG com Intermón Oxfam però per l'alta contínua passant dels drets de les societats indígenes de Hispanoamèrica. El mateix amb els automòbils, que si, que consumeixen menys però cada vegada hi ha més anuncis de 4 x 4 (contaminants i destrossa muntanyes) i damunt ens els venen en contextes rodejats de natura.
Però si hi ha un cas dur és el d'Endesa. L'empresa elèctrica ha aprovat un projecte per a convertir la Patagònia xilena en cinc centrals hidroelèctriques immenses. ¿Resultat? Milers de persones desplaçades dels seus pobles que s'inundaran, dotzenes d'espècies vegetals i animals úniques desaparegudes, quilometres i quilometres deforestats... El millor? L'electricitat produïda no es quedarà allí per a compensar als afectats sinó que ens transportarà fins 2.000 quilometres. Però Endesa això no ho diu i ens ven la imatge d'una xiqueta que vol canviar el món tenint fills. Si es que per a mentires com la televisió no hi ha res.
ACCIONS
Fes-ho saber. Queixa't, envia un correu a Endesa, comenta-ho amb les teues amistats. Que la conciència de que sabem que estem sent utilitzats vaja menejant-se

No hay comentarios: